Budavári Borfesztivál
A Budavári Borfesztiválon Magyarország borászainak színe-java kínálja kóstolásra legszebb borait, és a hazai nedűk mellett neves borkereskedők jóvoltából számos külföldi bor is bemutatásra kerül. Szeptember 9-13. között a Budai Várban 15 ország, 220 borászat, 5000 féle bor várja a látogatókat. Öt napon át kulináris élmények, gazdag kulturális és zenei program, Szüreti Felvonulás, Népzenei és Néptánc Gála, gyerekprogramok.
Az idei Borfesztivál a játékosság jegyében zajlik, hiszen a látogatók kvízjátékok segítségével tesztelhetik boros tudásukat, részt vehetnek az „Év Fesztiválbora” szavazáson, ajánlott útvonalak segítségével felfedezhetik a magyar szőlőfajtákból készült borokat, értékes nyereményekkel gazdagodhatnak.
Aki már belekóstolt, és aki még nem, egyaránt szívesen látott hallgató szeptember 7-én a hosszú évek óta megrendezésre kerülő, népszerű Boregyetemen. Az idei rendezvényen a Tokaj-Hegyaljai borvidék mutatkozik be kiváló boraival a Tokaj Kereskedőház jóvoltából.
Pár Borpár – szakmai kóstoló délutánok a Budavári Borfesztiválon, szerdán és csütörtökön. A szakmai délutánokon az előre meghirdetett borpárok bemutatásával, kóstoltatásával a borászok szakmai érdekességeket mutathatnak meg. A programhoz csatlakozó kiállítók a saját standjaiknál a borpárokat „egyet fizet – kettőt kap” rendszerben kóstoltatják, a borpár egyik fele ingyenes lesz.
Kitűnő gasztronómia fogadja a látogatókat! Az Országkonyha kínálatába emeli a magyar konyha egyik tájjellegű, kimondottan laktató ételét, a kanizsai dödöllét. Újdonságként a Nemzeti Galéria Sajtterasza pármai sonkás foccacia-t kínál rukkolával a látogatóknak, a „Nemzetek Sajtversenye” standjánál pedig amerikai sajtkülönlegességeket is megízlelhet a közönség. A Montenegrói Gurman frissen készült grill ételeivel mutatkozik be a Borfesztiválon. A Gasztro sétány street food újdonságokat vonultat fel: füstölt ételek, glutén- és tojásmentes Hal & Chips, KOLBice, és bagel.
2015. szeptember 9. – 2015. szeptember 13.
Web: www.aborfesztival.hu