Íz- és sztárparádé Tokaj-Hegyalján
Augusztus első hétvégéjén a Tokaj-Hegyaljai Tolcsvára látogatók számos kulturális és kulináris különlegességgel ismerkedhetnek meg. A XIV. Tolcsvai Borfesztiválon augusztus 4-6. között gasztro-hagyományokkal, sok zenével és sztárokkal várják a vendégeket, hogy újra bebizonyítsák a régi mondás örök érvényűségét: jó bornak is kell a cégér.
Tokaj hegyalja szívében az önkormányzat 2004-ben szervezte meg először a helyi borok fesztiválját. Azóta a néhány 100 fős összejövetel több tízezres borünneppé nőtte ki magát.
Ilyenkor előkerülnek az izgalmas gasztronómiai ínyencségek, például a tolcsvai gyümölcsös kenyérlángos, amelyik bizarrsága az, hogy tolcsvai aszúborral van megcsepegtetve (kizárólag Tolcsván fordul elő!). Az augusztusi hosszú hétvégén bográcsban, üstben, nyárson és roston készült vadak, malacok, és csirkék kényeztetik majd a vendégeket és persze a kemencékben sült lepények, langallók, pacsnik, kalakkulák és csülkös kenyerek.
A különböző évjáratú szamorodni, hárslevelű, furmint és sárgamuskotály borkülönlegességeket az idén is több tucat kóstolóhelyen lehet megismerni.
A kikapcsolódás részeként olyan sztárok pörögnek majd itt, mint Rácz Gergő és Kocsis Tibor, Pély Barna, Majka&Curtis Live és az Apostol.
A zenei programok mellett a Bormúzeumban a Hollóházi Porcelán Manufaktúra kitelepült kisműhelyébe várják a vendégeket, akik maguknak festhetik meg a kiválasztott porcelán tárgyakat. A tájháznál a szüleink, nagyszüleink által sokat emlegetett Elfeledett ízek konyhája várja azokat, akik még emlékeznek rá, és azokat, akik csak hallottak róla. Szombaton és vasárnap pedig a korán kelőket igény szerint túrázni invitálják a szőlővel borított dűlőkre.