Rozmaringos bébicsirke sonkás almarózsával
Hozzávalók
-
1 db bébicsirke (vagy egy dupla csirkemell)
-
1/2 csomag leveles tészta
-
olajban tartósított rozmaring
-
4-5 szelet feketeerdei sonka
-
2 db alma vékony 3 mm-es szeletekre vágva
-
1 teáskanál vaj
-
1 evőkanál méz
-
pár csepp citromlé
-
só
-
bors
Elkészítés
-
A bébicsirkét feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, bekenjük az olajos rozmaringgal, fél napra betesszük a hűtőbe.
-
Az almákat elfelezzük 2-3 mm-es szeletekre felvágjuk, kivágjuk a maghéját, kivajazott tálon a mikroban 2 percig puhítjuk, hogy hajlíthatóak legyenek, hagyjuk kihűlni
-
A leveles tésztát a rövidebb oldalán 2 centis csíkokra vágjuk derelyevágóval.
-
A feketeerdei sonkát szeletenként feltekerjük és kettévágjuk, így ezekből is kb. 2 cm hosszú csíkok lesznek.
-
1 csík levelestésztára jön egy sonka csík és 2-3 félalma szelet, a tésztát rózsa alakban feltekerjük, végén rányomunk egy kicsit hogy összetapadjon. (A technológiát ld. az Almaséf oldalon! Köszönjük Anikónak)
-
Egy jénai tálat kivajazunk, a szélére tesszük a sonkás almarózsákat, középre pedig a bébicsirke alkatrészeket.
-
30 percig sütjük légkeverő sütőben 190 fokon, majd a méz-vaj-citromlé keverékével megkenünk minden darabot és mintegy 5 percig felső lángon szép pirosra pirítjuk. (Ezt azért figyelni kell, nehogy odaégjen…)
-
Soknak tűnik a hét lépés, de végül nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető finom ebéd, vagy vacsora… Jó étvágyat