Mézes mustáros csirke mell karamelizalt gyümölcsökkel rizzsel
-
2 szelet csirkemell
-
1 csipet bors
-
2 kávéskanál mustár
-
1 dl étolaj
-
4 kávéskanál cukor
-
1 dl méz
-
gyümölcsök (2 cikk alma körte 2 cikk 2 cikk barack)
-
1 pohár rizs
-
3 csipet só
-
2 pohár forró víz
Elkészítés
-
A csirkemellet bedörzsöljük mustárral, borssal, és serpenyőben olajat hevítünk.
-
Megsütjük a húsokat, majd a visszamaradt zsiradékban cukrot karamellizálunk, és ráöntjük a mézet, beletesszük a gyümölcsöket és hirtelen lángon megpirítjuk kívülről.
-
A rizs elkészítése: olajon meg pirítjuk sóval 1 kávéskanálnyi a rizst fehéredésig pirítjuk, majd 2 pohár forró vizet adunk hozzá és készre pároljuk.